به گزارش مشرق، علی لاریجانی عصر دیروز در جشن دستیابی به تولید 40 هزار تن در شرکت فولاد غرب آسیا با اشاره به احیای دوباره این شرکت، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات این شرکت در زمینه مالی در حال برطرف شدن است.
وی ادامه داد: ظرفیتهای خوبی در کشور از نظر نیروی انسانی و مواد اولیه وجود دارد، اما باید برنامهریزی و نگاه به داخل در مدیریت در کشور حاکم باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایطی که امکان استفاده از واردات فراهم بود، برخی از کارخانهها سعی میکردند که واردات انجام بدهند، اما پس از سختی مجبور به خرید از داخل میشوند، برخی تصور میکنند که سختی، فشار غیرقابل تحمل برای مردم به وجود میآورد اما اگر یک کشور اتحاد داشته باشد و درگیریهای داخلی در آن کاهش پیدا کند، از همه این سختیها عبور میکند.
لاریجانی شرایط کنونی کشورمان را سخت دانست و تصریح کرد: تلاطمهای ارزی موجب شده است که قدرت تصمیمگیری در بخش تولید کاهش یابد، به همین دلیل در مجلس اعتقاد داشتیم که نظام ارزی کشور نمیتواند تک نرخی باشد و در نهایت بازار متشکل ارزی به وجود آمد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در مسأله هستهای داهیانه عمل کرد و مذاکراتی که در این زمینه انجام شد با هدف داشتن دانش هستهای و کاهش فشارهای اقتصادی بود، این مسأله محقق شد و زمینه برای مراودات بانکی به وجود آمد، گرچه که اجازه ورود برخی از بانکهای بزرگ دنیا به این مراودات داده نشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: باید از فرصت برجام بیشتر استفاده میشد و به تولید داخلی تکیه بیشتری میکردیم، ترامپ با خروج از برجام بدعهدی کرد و کشورهای اروپایی پس از آن ضمن تاکید بر حق ایران بر برجام از کشورمان خواستند که از برجام خارج نشوند، ایران این درخواست را رد نکرد تا فشار اقتصادی جدیدی به مردم وارد نشود.
لاریجانی با اشاره به مذاکرات ایران با اروپا اظهار کرد: اروپاییها قولهایی در زمینههای بانکی و اقتصادی به کشورمان دادند، اما نباید سرنوشت کشور را معطل این حرفها کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از مقررات در زمینه سرمایهگذاری اضافی است و باید روند سرمایهگذاری در کشورمان تسهیل شود، نیازمند بازنگری جدید در زمینه قوانین و مقررات در این خصوص هستیم تا قوانین زائد از بین برود، باید قوانین دست و پاگیر را از جلوی صنعتگران حتی به صورت موقت برداریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: باید سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی افزایش یابد، سود بالای تسهیلات در نظام بانکی نشانه بیماری این سیستم است و یکی از چالشهای مهم کشور، مسأله بانکها است و در صورت حل این چالش، فضای برای کسب و کار فراهم میشود.